Tor-Com bruksanvisning

Endret Fri, 11 Okt ved 11:17 AM

A-TORCOM ØLTAPPEANLEGG

Bruksanvisning (Enkelbruker)

1 Bruk og rapporter

Øltelleverk systemet inneholder følgende komponenter:

Navn

Bilde

Forklaring

DKU og

Nøkkelleser

Samler resultater for rapporter. Her kan det også programmere kelnernøkler og eller manager, endre porsjoner etc.. . Denne blir også brukt som nøkkelleser til rensing, kalibrering og tapping.

Nøkler

Se eget kapittel: Nøkkeltype

Tastepanel

Tastepanel for øl-porsjoner.

Standard porsjoner er: 0,33L - 0,4L - 0,5L - 0,6L

Tor-Com

Tor-Com Boksen, styreenheten hor ventiler, turbiner, tastepanel og DKU.

1 Tapping

Øl-telleverket åpnes for tapping ved at en kelnernøkkel settes i leseren (DKU) koplet til enheten. Hver leser åpner alle ølkranene som er koblet til denne og når ølkranene er åpnet for tapping lyser det på tastepanelet.

Hver kelnernøkkel er merket med et nummer og dette nummeret vil stå på kelner rapportene for tappingene.

2 Rapportavlesning på display:

1. Sett inn og ut nøkkel merket Manager (nøkkel med modus Manager).

2. Bruk piltastene <->, , for å bla frem til ’Resultater’.

3. Trykk Enter ’℮’

4. Trykk på piltastene <->, for å velge X dagligX alle kelnere eller X periodisk.

5. Trykk Enter ’℮’ for å se antall tappet øl, bruk pilene for å navigere i menyen.6f593d2c7d383791a663b066fd06c031.png

3 Rapport Printing

Rapporter deles inn i X og Z rapporter. X-rapport er bare for avlesning mens Z-rapporter sletter resultater etter avlesning.

Rapportutskrift med Managernøkkel:

1. Sett i nøkkel merket Z Manager (nøkkel med modus Manager).

2. Bruk piltastene <->, for å bla frem til ’Resultater’.

3. Trykk Enter ’℮’.

4. Trykk Enter en gang til for å velge ’Skriv ut’.

5. Bruk piltastene <-> for å velge rapport.

6. Trykk Enter knapp ’℮’ for å skrive ut.

4 Rapporttyper:

X-daily

Viser totalt salg i pris og enheter siden forrige Z-Daglig rapport ble tatt.

X-daily alle kelnere

Viser totalt salg per kelner siden forrige Z-daily ble tatt.

X-per alle kelnere

Viser totalt salg per kelner siden forrige Z-periodisk ble tatt.

X-periodisk

Viser totalt salg i pris og enheter siden forrige Z-periodiskrapport ble tatt.

Z-daglig

Viser totalt salg i pris og enheter siden forrige Z-daglig rapport ble tatt. Nullstiller daglig rapporter.

Z-periodisk

Viser totalt salg per kelner siden forrige Z-periodisk ble tatt. Nullstiller periode rapporter og daglig rapporter.

5 Nøkler Typer:

Nøklene som blir brukt på tellerverk systemet (Tor-Com) heter Easy-sticks.

Easy-sticks er magnetiske «nøkler» som kommuniserer med telleverket gjennom NFC.

Disse nøklene er magnetiske og blir brukt til å åpne systemet for programmering, tapping, rensing, Kalibrering og rapportering. De er meget hardføre og blir ikke ødelagt av kontakt med væske. Merkelappen kan derimot falle av hvis nøkkelen legges i vann.

Den magnetiske egenskapen ved nøkkelen gjør at den kan slette magnetkort som kredittkort og lignende.

Legg derfor aldri nøkkelen i samme lomme som magnetkort eller mobiltelefon!

Tappenøkkel

Standard tappenøkkel tilknyttet et kelnernummer og navn. Nøkkelen settes i leseren, brukes de tilhørige kraner. Taes nøkkelen ut stenges systemet. All tapping mens nøkkelen er i leseren vil registreres på kelnernummeret tilknyttet nøkkelen. Dette nummeret står på rapporten.

Flip flop tappenøkkel

Lik som tappenøkkel bortsett fra at hvis denne settes i leseren husker leseren koden til en ny nøkkel eller den samme nøkkelen settes i igjen. Sett nøkkelen i leseren og ta den ut så er alle kranene kan brukes, sett den i leseren igjen så er alle stengt. Nøkkelen kan brukes i flere lesere samtidig. Tappinger blir registrert på samme måte som for vanlig tappenøkkel. Nøkkelen vil være merket med Flip-Flop og et nummer.

Manager

Med denne kan man ta Z rapporter, X rapporter samt lesing av tapping på displayet. Se de forskjellige kapitlene for forklaring. Denne nøkkelen oppbevares normalt utilgjengelig for andre enn ledelsen. Nøkkelen er merket med Manager.

Rensing

For å starte rensing settes rensenøkkelen i leseren på DKU enheten. Trykk på den tredje knapp på tastepanel til valgte kran for å starte rensen.

N.B! Kranen holder seg åpen i 90 sekunder før den stenges automatisk.

Kalibrering

Denne nøkkelen er blå og blir brukt til å starte kalibreringen. Sett nøkkelen i leseren på DKU enheten og hold inn den 3 kranen på tastepanelet til kranen det gjelder og når 500ml er nådd så slipper du tasten.

N.B! kalibreringen er 500 ml uavhengig av salgsporsjoner.

Det er lagt inn plass for 30 tappenøkler, nummerert fra 1 til 30 på A-TOR.

I tillegg er det gjort plass for kalibrering, managernøkkel, rensenøkkel og distributørnøkkel. På nummer 15 og 16 ligger manager nøkler.

4 Problemløsning

Safe mode

Hvis noe skulle være galt med systemet, en leser (DKU) slutter å fungere eller kontakten med To-Com enheten skulle bli borte, kan man sette telleverket i safe mode. Dette gjøres ved å vri om en liten grå metal nøkkel som sitter nederst til venstre på Tor-Com boksen. Denne boksen er normalt montert under disken i nærheten av et øltårnet.

Nå vil man kunne tappe uten å bruke tappenøkkelen og når den lille grå nøkkelen vris tilbake og det er kontakt med DKU vil alle tappinger bli registret på tappenøkkel 1.